Content voor Ingelogde Gebruikers

Onze geborgde werkwijze volgens de nieuwe alcoholwet 2021

Dit document is actueel en kan op elk moment worden opgevraagd. Het document wordt ten minste één keer per jaar geactualiseerd (n.a.v. een evaluatie) en bij iedere wijziging van de situatie.

Vanaf 1 juni 2021 ging de nieuwe alcoholwet in waardoor wij genoodzaakt zijn om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. 

Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 jaar niet meer mogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. 

Één van deze voorwaarden is dat er een leeftijd check op iedere zending komt die wij aan onze vervoerder PostNL aanbieden. 

Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. Slijterij Winssen doet er alles aan aan om te voldoen aan deze wetgeving en hebben daarom een geborgde werkwijze opgezet die wij hieronder aan u toelichten. 

Leeftijdscontrole bij bestellen:

Op de site word middels NIX18 al aangegeven dat je niet mag kopen als je onder de 18jaar bent.

Als je bij het afrekenen komt, dan moet je zelfs accorderen om verder te kunnen gaan.

De leeftijd word uiteindelijk aan de deur gecontroleerd middels ID. Mocht je jonger zijn, dan word de bestelling niet afgegeven. Gemaakte kosten zullen in dat geval bij u in rekening worden gebracht.

Leeftijdscontrole bij aflevering:

Zodra wij uw bestelling verzenden, maken wij gebruik van een legitimatieplicht. Dat betekent dat als het pakket bij u wordt aangeboden u zich zal moeten legitimeren aan de bezorger. Dit om te checken of de ontvanger wel 18 jaar of ouder is. Ook bij het afhalen van uw bestelling bij een afhaalpunt zal u zich moeten legitimeren. Zorg daarom dat u altijd een legitimatiebewijs bij u heeft bij het afhalen van uw pakket. 

Dit doen we in samenwerking met Postnl.

Als u zelf niet aanwezig bent

Het kan natuurlijk zijn dat niet u, maar iemand anders uw bestelling in ontvangst neemt. Dit kan alleen als de andere persoon zelf 18+ is en dit aan de hand van een geldig legitimatiebewijs kan aantonen. Op dat moment zal de bezorger zijn/haar gegevens vastleggen. Indien er niemand aanwezig is van 18+, mag het pakket niet worden overhandigd.

Levering bij de buren en neerzet toestemming

Helaas is het per 1 juli 2021 wettelijk niet toegestaan pakketten met alcohol bevattende drank bij de buren af te leveren en kan er ook géén neerzet toestemming meer worden gegeven. Vooralsnog vindt ook geen aflevering bij een pakketshop plaats. Bij een niet thuis levering zal de bezorger één 2e bezorgpoging ondernemen, hierna gaat uw bestelling retour naar ons.

Werkwijze en verpakking voorwaarden:

Onze werkwijze is bekend bij al onze medewerkers en onze dozen zijn voorzien van de teksten ‘Legitimatie verplicht’ en ook het Nix logo is aanwezig op de verzendverpakking zodat dit nog beter zichtbaar is voor zowel de bezorger als de ontvanger. Deze werkwijze is ook bekend bij mijn medewerkers.

Controle van de Geborgde werkwijze:

Wij zijn verplicht om onze geborgde werkwijze eenmaal per jaar te onderzoeken op geldende verplichtingen en eventueel geconstateerde tekortkomingen. Dit zal jaarlijks plaatsvinden. Wij laten 1 keer per jaar een testaankoop door een minderjarige uitvoeren en controleren of de pakket dienst (PostNL) zich houd aan de werkinstructie.’Wanneer blijkt dat er tekortkomingen worden bevonden tijdens dit onderzoek, zullen deze met passende maatregelen worden gecorrigeerd.

Hartelijk dank voor uw begrip en mocht u naar aanleiding van onze werkwijze nog verbeterpunten hebben, dan horen wij deze graag via info@slijterijwinssen.nl. Wij van Slijterij Winssen doet er alles aan om met deze geborgde werkwijze de maatschappelijke verantwoordelijkheid omtrent alcoholgebruik te stimuleren. 

Verantwoord Alcohol gebruik

Wij staan ervoor dat het alcoholgebruik van minderjarigen tot een minimum wordt teruggedrongen. Wij verkopen geen alcohol aan personen die jonger zijn dan 18 jaar.

Meer weten over verantwoordelijk alcoholgebruik?

www.nix18.nl
www.STIVA.nl

 

 

 

 

 

Je hebt als consument het recht de bestelling te ontbinden binnen 14 werkdagen nadat de bestelling bij jou is bezorgd of nadat je deze hebt afgehaald. Voor terugname en ontbinding kun je contact met ons opnemen (bel 0487 503 689 of kom langs in de winkel). Wij bespreken dan met jou de vervolgstappen de wijze waarop de producten worden geretourneerd. Tenzij wij iets anders met je afspraken, zullen de te retourneren artikelen door ons worden opgehaald. Aan de retourname zijn mogelijk kosten verbonden.

Het door jouw betaalde bedrag voor de geretourneerde producten wordt binnen 14 dagen nadat je een afspraak hebt gemaakt met de eigenaar op jouw rekening bijgeschreven, tenzij we met jou zijn overeengekomen om op een ander moment te betalen of het te retourneren bedrag te verrekenen.

Het ontbinden van je bestelling is kosteloos. Als je de artikelen zelf aan ons wilt toesturen moet je hiervoor de verzendkosten betalen.

zoeken

Winkelwagen

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken